Sköt om din katt på bästa sätt

Om man skaffat sig katt så gäller det att man tar hand om den på bästa sätt. Det räcker inte bara att ge den mat för dagen och hålla rent i kattlådan. Det innebär även pälsvård och att man ser till så att katten aktiveras på bästa sätt.

Pälsvård

Det är viktigt att man håller efter pälsen på sin älskade katt. Likaväl som vi tvättar vårt hår och friserar oss mellan varven så gäller detsamma för katten. Dock så behövs det kanske inte göras lika ofta som för oss människor men genom att man regelbundet borstar sin katts päls gör att det blidas mindre tovor som man senare måste klippa bort. Se till att skaffa det som behövs för kattens pälsvård. Se till att få in bra rutiner då ni vårdar er katts päls, klipper klor och annat som hör till en kattägares vardag.

Aktivitetsleksaker

En katt behöver aktiveras på något sätt. Vissa katter klara detta bra på egen hand. Andra kan behöva lite hjälp på traven och vissa katter vill inte alls aktiveras och få någon hjälp. Se till att köpa hem lite olika leksaker som kan hjälpa till på vägen. I vissa fall så kan det bli en hit med det som köps hem. Andra gånger så kan det bli liggandes länge innan katten kommer på vad det är för typ av leksak. Lek är något som de flesta katter tycker är roligt så det gäller att man som kattägare engagerar sig.