Allt för din hundpromenad

Att promenera med din hund två gånger om dagen innebär att man skapar en rutin. Inte bara för när och hur länge du går utan också för vad du ska ha med dig. Visst att du tar koppel men vilka andra väsentligheter bör du alltid ta med dig?

Ha en checklista

Vilka föremål du har på din hundpromenad beror på var du går, tid på året och vädret. Att gå är viktigt i alla hunds träningsregimer. Det är riktigt bra för både deras fysiska och mentala hälsa eftersom de kan komma ut, sträcka benen och utforska massor av nya ljud och dofter. Det är också bra för att hjälpa oss som ägare att komma i form också! Som med alla promenader är det väldigt viktigt att ta påsar. Du vet aldrig när din hund kan gå så det är alltid bäst att vara beredd! Skapa en checklista innan promenaden och hitta det som behövs.

Se till att du har allt

Olyckor kan inträffa när som helst, och om din hunds koppel går sönder vid promenaden är det alltid bra att ha en reserv. Tänk alltid på vädret och förhållandena på din gångväg. Mycket regn kan innebära hala ytor och i varmare väder är det kanske inte bäst för din hund att gå på en lång promenad.