Att starta kennel

Att driva kennel är på många sätt en fantastisk möjlighet till att jobba med det man älskar allra mest, men det är även viktigt att känna till baksidorna med att leva på hunduppfödning. En kennel kräver nämligen enormt mycket hårt och intensivt arbete, och tyvärr inte med så mycket marginal när det kommer till intäkter. Tycker man dock att dessa kända nackdelar vägs upp av att ha världens bästa jobb finns det kanske inte så mycket mer att säga än lycka till!

Glöm kontorstider

Att driva kennel innebär ett jobb som egentligen aldrig tar slut på dagen, en kennel öppnar nämligen inte klockan 08.00 för att sedan stänga porten när klockan slår 17.00. Tvärtom innebär hunduppfödning ett jobb där man i stort sett jobbar dygnet runt alla dagar i veckan under hela året. Med det sagt är det ganska självklart att man för att orka driva kennel måste ha en enormt brinnande passion för hundar och uppfödning. Har man ett starkt driv för att förbättra hundrasen kommer kenneln förmodligen fungera riktigt bra.

Bli rik på hunduppfödning

Om man går i tankarna att driva kennel för att bli rik på köpet är det nog god tid att ta sig en funderare. Hunduppfödning är nämligen ett tufft jobb som tyvärr inte genererar i så mycket extra intäkter. Det är tämligen dyrt att driva kennel och det krävs en rejäl uppstartsbuffert för att inte hamna snett redan från början. Har man dock ett rimligt startkapital, en stark drivkraft samt gedigen kunskap om hundrasen finns stora chanser att lyckas och även gå runt ekonomiskt.