Bra foder för aktiva hundar

Egentligen är väl alla hundar mer eller mindre aktiva och behöver därmed äta bra mat. Räcker det att köpa hundmat i vanliga mataffären? För vissa hundar kan det göra det, men i många fall kan även hundar ha allergier. Eller så behöver de helt enkelt ett foder med högre proteinhalt.

Välj ett hälsosamt hundfoder

När du köper mat till dig själv väljer du oftast hälsosamma alternativ och tänker på vad du faktiskt stoppar i dig. Tänker du på vad din hund äter? Om du inte gjort det innan kan det vara smart att börja fundera på saken nu. Klicka här och beställ via nätet så att även din hund får tillgång till hälsosam mat.

Bör hundar äta spannmål eller ej? Frågan är vilt omdiskuterad och du som hundägare bör ta ställning till om din egen hund bör äta spannmål, eller om du inte tycker att det är bra för din hund. Läs mer här och ta hjälp av experterna.

Extremt aktiva hundar kastar gärna i sig maten utan att ens tugga, vilket inte är bra för magen och ofta resulterar i att de spyr upp maten. Men det finns smarta sätt att undvika beteendet och lära din hund att äta på ett lugnare vis.