För dig som älskar labradorer

Labradoren är en fantastisk hund som ligger många varmt om hjärtat. Den tros ursprungligen komma från Kanada men sedan början av 1900-talet räknas England som rasens hemland. Labradoren är i grunden en hämtande jakthund men fungerar även utmärkt som familjehund tack vare dess sociala och trevliga temperament.

En arbetande hund

Inte nog med det så är labradoren även en ras med många fina egenskaper och användningsområden. Faktum är att 80% av alla ledarhundar i Sverige är labradorer. Deras vänliga sätt och vilja att vara till lags gör denna ras lättränad och följsam – vilket är utmärkta egenskaper för ledarhundar och även för andra hundyrken. Rasen används faktiskt även som narkotikahund och assistanshund.

Men framförallt en härlig kompis

Labradorens spontana bemötande mot andra individer och deras intelligens gör dem till en underbar följeslagare och familjehund. Labradoren är för det mesta glad och positiv till livet och vill bara att du ska älska dem. Som stolt hundägare så älskar vi att skryta om varför just vår hund är den bästa och det med all rätt. För när du har en hund som hamnar på topp tio listan över världens smartaste hundraser kan det vara på sin plats att skryta lite extra.