Rätt foder till dina fiskar

För en riktig djurvän spelar det ingen roll om du har hund eller katt, fiskar, eller ormar – du vill ge dina djur det bästa. Fodret är kanske det viktigaste valet du gör. Det är också ett val du gör kontinuerligt under hela djurets eller djurens liv.

Olika fiskar, olika foder

Ofta buntar man liksom ihop fiskar i samma kategori. Som om alla skulle vara lika. En hundägare får svara på frågor om vilken ras, storlek med mera. Har du fiskar så slutar frågorna där. Men till och med på Djurskyddets hemsida undviker man generella tips. Du måste helt enkelt veta vad just dina fiskar behöver. När du väl vet vilket foder som passar dina fiskar bäst så håll dig till detta foder. Håll inte på och byta då fiskar kan vara känsliga för vilket foder de får. Se också till att inte mata de för mycket så de blir övergödda.

Kvalitet

Fiskar behöver ändå inte särskilt mycket. Du inreder akvariet när du skaffar det och byter ut eller lägger till lite inredning nu och då. Dessutom matar du dina fiskar ganska sällan. Det innebär därmed inte någon stor kostnadsskillnad, att välja foder av riktigt bra kvalitet. Klicka dig vidare här för att hitta precis rätt. Fiskar är visserligen rätt billiga att införskaffa och lätta att sköta om, men det betyder inte att de inte har sina krav. Visa att du är en ansvarsfull djurägare och att fiskar trots sitt låga pris inte är ett impulsköp som går att byta ut hur som helst.

Håll akvariet rent och fint

Likaväl som vi städar våra hem så behöver fiskarna få sitt hem städat. Detta ska du göra regelbundet och det är bra att få in rutiner på detta så det inte missas någon gång. Kolla upp kvalitén på vattnet och se om det behöver tillföras något för att förbättra för dina fiskar. Även här så bör detta göras regelbundet och varför inte göra detta både innan du rengör ditt akvarium och efter. Skriv gärna ner det du kommer fram till så är det enkelt att se skillnader från gång till gång du mäter vattenkvalitén.