Olika typer av hundar

När du är på gång att köpa hund så bör du ta en stund och tänka över vilken typ av hund du vill ha. Är du den som är aktiv och rör på dig mycket så kanske du ska skaffa dig en hund som tycker om att följa med dig ut och röra på sig.

Som du säkert vet så finns det hundar i alla storlekar allt från schäfer till små små chihuahuor. Schäfern har drag av urhunden varg och behöver relativt mycket motion. Om du köper dig en hund som en chihuahua så behöver den inte lika mycket aktiviteter som en schäfer. Även om den behöver aktiveras så blir det mycket enklare.

Du kanske har jakt som stort intresse och då är det kanske en jakthund som du ska skaffa dig. Din jaktkompis hjälper dig i skog och mark för att du lättare ska fälla ditt byte. Så klart så blir även en jakthund en medlem i familjen och ni kommer få en fantastisk relation.

Så tänk igen mer än en gång vilken typ av hund som skulle passa bäst hos just er. Ska den bara vara för sällskap eller kommer ni att använda den till något som jakt eller liknande. En hund kommer att vara med er upp till 13-15 år beroende på ras och hur hur bra den kommer att må.

Lycka till med er hund.