Rätt foder till dina fiskar

För en riktig djurvän spelar det ingen roll om du har hund eller katt, fiskar, eller ormar – du vill ge dina djur det bästa. Fodret är kanske det viktigaste valet du gör. Det är också ett val du gör kontinuerligt under hela djurets eller djurens liv.

Olika fiskar, olika foder

Ofta buntar man liksom ihop fiskar i samma kategori. Som om alla skulle vara lika. En hundägare får svara på frågor om vilken ras, storlek med mera. Har du fiskar så slutar frågorna där. Men till och med på Djurskyddets hemsida undviker man generella tips. Du måste helt enkelt veta vad just dina fiskar behöver.

Kvalitet

Fiskar behöver ändå inte särskilt mycket. Du inreder akvariet när du skaffar det och byter ut eller lägger till lite inredning nu och då. Dessutom matar du dina fiskar ganska sällan. Det innebär därmed inte någon stor kostnadsskillnad, att välja foder av riktigt bra kvalitet. Klicka dig vidare här för att hitta precis rätt. Fiskar är visserligen rätt billiga att införskaffa och lätta att sköta om, men det betyder inte att de inte har sina krav. Visa att du är en ansvarsfull djurägare och att fiskar trots sitt låga pris inte är ett impulsköp som går att byta ut hur som helst.

About